27.03.23

«На театр покладене важливе завдання – лікувати», – нардепка Ірина Констанкевич

Щороку 27 березня світ відзначає Міжнародний день театру.
Українські театри з перших днів повномасштабного вторгнення росії стали волонтерськими центрами й укриттями, працівники театрів приймали колег з інших міст, ставили і ставлять вистави не лише «на місцях», а й виїзні – для вимушених переселенців і ЗСУ. Театральні діячі служать у лавах українського війська, допомагають збирати кошти на армію. Усе це, а також міжнародна діяльність театрів, ще раз засвідчує, яку величезну – насамперед терапевтичну – роль грають митці в суспільстві.
«Вітаю тих, хто присвятив, присвячує, присвятить своє життя служінню Мельпомені, і хто є шанувальником театрального мистецтва.
Театр – це про віддану любов, про відповіді на запитання, про пошук нових істин. На театр покладено важливе завдання – лікувати. І зараз, і після нашої перемоги роботи буде чимало.
Я щиро дякую кожному, хто тримає культурний фронт, і тим, хто замість того, щоб тримати увагу глядача, тримає у руках зброю, аби захищати Україну.
Щиро зичу Перемоги, аби знову творити під мирним українським небом. Дякуємо, що у темряві Ви – світло! Зі святом, театральна спільното», – привітала митців Ірина Констанкевич, перша заступниця голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики.
Матеріал від інформаційного партнера театру 12 каналу доступний для перегляду за посиланням.