02.05.24

«Знати минуле своєї країни – обов'язок кожного», – педагоги та учні Луцького ліцею №9, які побували на виставі-концерті

«Патріотичне виховання відіграє важливу роль у формуванні національної свідомості та ідентичності. Музика, поезія, історичні події допомагають передати та закріпити певні ідеї та цінності у свідомості людей. Знання історії допомагає краще зрозуміти сучасні події, політичні процеси та соціальні явища. Знати минуле своєї країни – обов'язок кожного. У культурній сфері нашої держави існують безліч прикладів, коли виконавці країни-агресора просто привласнили українські народні мелодії без належного зазначення джерела. Український народ завжди був на передовій у власній боротьбі за свободу та демократію. Сучасні події, такі як Революція Гідності та війна на сході України, є продовженням цієї боротьби, в якій українці відстоюють свої права та суверенітет. А повернення вкраденої культурної спадщини – це одна зі складових опору агресору. Концерт-вистава «При ватрі» переніс учнів у те минуле України, яке так старанно намагається приховати росія – злочинний нащадок не менш злочинного радянського режиму.
1 травня діти та педагоги ліцею зазирнули до повстанської криївки, побували на сільському весіллі та у підпільній гальбі, а головне – погрілися біля ватри разом з акторами театру. Професіоналізм, акторська майстерності, глибокий та емоційний вокал – залишили незабутні враження у маленьких глядачів.
Бажаємо акторам та керівництву театру нових ідей та невичерпної наснаги до творчості, а нам усім такої очікуваної Перемоги!!!», – йдеться у дописі навчального закладу на сторінці у фейсбуці.